Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Summer Crossing, Truman Capote


Το Summer Crossing είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Truman Capote, το οποίο όμως βρέθηκε σ’ ένα κουτί το 2000 και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2005, χρόνια μετά το θάνατό του.

Στο εξώφυλλο του βιβλίου ποζάρει μια λάγνα νεαρή κοκκινομάλλα. Είναι η Grady Mc Neil, η ιστορία της οποίας εξελίσσεται στις εσωτερικές σελίδες του βιβλίου.Γόνος πλούσιας οικογένειας, με όλες τις σωστές γνωριμίες και ταυτόχρονα με ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό παρουσιαστικό η Grady είναι έτοιμη.

Από το παράθυρό της βλέπει το Central Park, τη μεγάλη ζωή που την περιμένει και την ελευθερία. Είναι το πρώτο καλοκαίρι που θα μείνει μόνη της, ελεύθερη να βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο της Clyde, το γόη και μάγκα παρκαδόρο από το Brooklyn.

Η σχέση τους παθιασμένη, μοιραία και επεισοδιακή.Χαρακτήρες που συγκρούονται, κόσμοι που συγκρούονται, ζωές που διαλύονται.

Μια ιστορία λίγο πολύ προβλέψιμη, αλλά η μαγική πένα του Truman Capote κάνει τους χαρακτήρες ζωντανούς και τις συγκρούσεις αληθινές.Η Grady της πένας του Capote είναι ζωντανή.Μπορείς να ακούσεις την καρδία της να χτυπά δυνατά κάθε φορά που αντικρίζει τον Clyde. Ξέρεις πως κινείται, πως μυρίζει, πως φτιάχνει τα μαλλιά της και τι φοράει.

Μια ιστορία για μια γυναίκα με ελαττώματα και πάθη ζωντανή όπως η ζωή μας.

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Quotes

 

Booking Eat | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates