Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ιστορίες για να σκεφτείς, Χόρχε Μπουκάι


Μια Τετάρτη ψάχνοντας ένα βιβλίο του λατρεμένου Μπουκόφσκι ο πωλητής επαναλαμβάνει τη φράση που έχουν πει κι άλλοι πολλοί πριν από αυτόν «Δεν έχουμε» και συμπληρώνει «δε θες Μπουκάι;».

Έτσι λοιπόν συστήθηκα με τον αγαπητό κύριο Χόρχε Μπουκάι, γεννημένος το 1949 στο Μπούενος Άιρες, γιατρός και ψυχοθεραπευτής.

Στο βιβλίο του Ιστορίες για να σκεφτείς, μέσα από μικρές ιστορίες της σύγχρονης Αργεντινής και απίθανα παραμύθια για μυθικές πόλεις με ένδοξους βασιλιάδες και ισχυρούς μάγους, ιστορίες σε δάση μαγικά, ιστορίες για παιδιά που μείναν μόνα και για βατράχους που έγιναν πρίγκιπες, για δολοφόνους και εραστές ο Χόρχε Μπουκάι μας ταξιδεύει στην πολυπλοκότητα και την απλότητα του ανθρώπινου ψυχισμού, στον ακατανόητο και πλήρως κατανοητό τρόπο ζωής μας.

Μέσα από ιστορίες που σε κάνουν να χαμογελάς και να γελάς βλέπεις τον εαυτό σου να αντικατοπτρίζεται σε διάφορους κυρίους και κυρίες, πρωταγωνιστές των ιστοριών του.Απλά και κατανοητά, παράξενα και λοξά, ένα ολόκληρος κόσμος, ένας πραγματικός κόσμος κρύβεται πίσω από τις ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι.

Μια βαθιά ενδοσκόπηση στην ανθρώπινη φύση μέσα από τον πιο αβίαστο και φυσικό τρόπο, μέσα από τον τρόπο που ξέραμε μικροί, μέσα από τις ιστορίες.Και όπως αναφέρεται και στο βιβλίο «με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι».

Λ.

1 σχόλιο:

  1. Το διάβασα αυτό το βιβλίο σε ένα βράδυ..το οποίο βέβαια δεν κοιμήθηκα..αλλά άξιζε πραγματικά το κόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Quotes

 

Booking Eat | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates