Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών, Jean Teule


Σ’ ένα ίσως και όχι τόσο μακρινό μέλλον, όπου το οικοσύστημα της γης έχει καταστραφεί και οι άνθρωποι απελπισμένοι πέφτουν ομαδικά από ψηλούς ουρανοξύστες ευδοκιμούν μαγαζιά όπως το Μαγαζάκι των αυτοκτονιών.
Πρόκειται για ένα κατάστημα που προσφέρει στους πελάτες ποικίλα προϊόντα που θα τους βοηθήσουν να αυτοκτονήσουν.Αποτύχατε στη ζωή; Με μας θα έχετε ένα πετυχημένο θάνατο! Είναι το σλόγκαν του μαγαζιού που ανήκει στην οικογένεια Τίβας, η οποία αποτελείται από πέντε μέλη, τον πατέρα Μίσιμα Τίβας που διαχειρίζεται την ιδιοκτησία της οικογένειάς του, τη Λουκρές Τίβας, μητέρα ειδική στα δηλητήρια, το Βίσεντ Τίβας, το μεγάλο γιο, ένα θλιμμένο καλλιτέχνη που γεννήθηκε με πονοκέφαλο και τη Μέρλιν Τίβας, την αδιάφορη και νωχελλική αδελφή.
Σε όλη αυτή την οικογένεια έρχεται να προστεθεί ο Βενιαμίν της οικογένειας , που όπως χαρακτηριστικά διακηρύσσει η μητέρα του, προήλθε από ένα σπασμένο προφυλακτικό. Είναι ο ξανθούλης και χαμογελαστός Άλαν.Ο Άλαν είναι η χαρά της ζωής και ο διαρκείς πονοκέφαλος της οικογένειας που συνεχώς αναρωτάτε για την προέλευση αυτής της ατελείωτης χαράς.Η ανεξήγητη και ανεξάντλητη πηγή χαράς, ο Άλαν είναι μια φαεινή εξαίρεση μέσα σ’ ένα απελπισμένο κόσμο και με τη δύναμη και ίσως την αφέλεια των παιδικών του χρόνων θα αρχίσει να επηρεάζει θετικά τα πάντα γύρω του.
Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο βιβλίο καλογραμμένο και με ένα μοναδικό μαύρο χιούμορ.Μέσα στις οικολογικές προειδοποιήσεις ο Jean Teule στήνει ένα πολύ διαφορετικό ψυχογράφημα μιας οικογένειας αλλά και μιας κοινωνίας ολόκληρης.
Το βιβλίο δεν διαβάζεται ρουφιέται.

Λ.

1 σχόλιο:

Quotes

 

Booking Eat | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates