Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Τζον Φ. Κένεντι Μέρλιν Μονρόε, Φρανσουά Φορεστιέ


Ο Γάλλος δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Nouvel Observateur Φρανσουά Φορεστιέ καταπιάνεται με την ιστορία ενός διάσημου παράνομου ζευγαριού του Τζον Φ. Κένεντι και της Μέρλιν Μονρόε.Πρόκειται για μια εκτενή έρευνα πάνω στη ζωή του ζευγαριού και του καθενός ξεχωριστά.
Με αφορμή τις ερωτικές συνευρέσεις των δύο αυτών ανθρώπων ο Φορεστιέ εξιστορεί μια ιστορία αγάπης ενώ ταυτόχρονα ξεμπροστιάζει την Αμερική, τα ήθη, τις αξίες, τις υπηρεσίες, τους σταρ και τον Πρόεδρό της.
Καθώς απομακρύνεται από την αφηγηματική γραφή ο Φορεστιέ δημιουργεί μια μίνι εγκυκλοπαίδεια με σοκαριστικές πληροφορίες της εποχής εκείνης και εκείνης της μακρινής Αμερικής.Τα ονόματα περνούν το ένα μετά το άλλο όπως και οι δολοπλοκίες, οι εκβιασμοί, οι υποκλοπές, η κατασκοπεία και η αντικατασκοπεία, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι ηθοποιοί, οι πόρνες και οι μαστροποί.Το Χόλιγουντ απομυθοποιείται, η τότε πολιτική ξεφτιλίζεται.
Με βασικό άξονα τη σχέση των δύο ημίθεων της εποχής εκείνης o Φορεστιέ γράφει ένα πραγματικά συγκλονιστικό βιβλίο.
Η γραφή του σχεδόν δημοσιογραφική, η πλοκή σχεδόν ανύπαρκτη, ένας λαβύρινθος ανθρώπων και καταστάσεων.Συχνή είναι η ανάγκη να ξαναδιαβάσεις κομμάτια για να ξαναθυμηθείς πρόσωπα και γεγονότα.Κι όμως το βιβλίο ήταν εκρηκτικό, ακριβώς όπως και τα μυστικά που κρύβει μέσα του.
«Ίσως και να αγαπήθηκαν»
Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Quotes

 

Booking Eat | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates