Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Η Μυστική Ιστορία, Donna Tartt


Με όλο το θάρρος της γνώμης του αναγνώστη, ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει από μια συγγραφέα στην οποία θα επανέλθω και στο μέλλον και η οποία δεν με έχει απογοητεύσει μέχρι τώρα.
Η πλοκή, έντονη, αφηγείται την ιστορία 6 φοιτητών Αρχαίων Ελληνικών, ενός Πανεπιστημίου στον Καναδά και ξεκινάει με το θάνατο ενός από αυτούς…ας σταματήσω εδώ προς το παρόν και το συνεχίζουμε λίγο πιο κάτω…Την ιστορία λοιπόν την αφηγείται ο ένας εκ των 6, ο Richard ο οποίος όντας καινούργιος στο πανεπιστήμιο εκφράζει την επιθυμία του να παρακολουθήσει μια τάξη αρχαίων ελληνικών αλλά δεν τα καταφέρνει γιατί το τμήμα έχει κλείσει με 5 άτομα. Μέσα από την συμμετοχή του στην επίλυση ενός προβλήματος αρχαίων ελληνικών, τραβάει την προσοχή της ομάδας και τον βοηθάνε να πείσει τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος για να τον δεχτεί στην ομάδα.
Μέσα από αυτή την ένταξη στην ομάδα αρχίζει και παρατηρεί τις ιδιόρρυθμες σχέσεις μεταξύ των μελών της. Η Camilla και ο Charles, δίδυμα αδέρφια, o Francis, ο Henry και ο Bunny είναι διαφορετικών ιδιοσυγκρασιών και κοινωνικών επιπέδων που τους δένει βαθιά το πάθος τους για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Μετά από ένα απρόσμενο ταξίδι του Bunny και του Henry στην Ιταλία βλέπουμε τις σχέσεις της ομάδας να αλλάζουν μέχρι που ο Richard ανακαλύπτει το σκοτεινό μυστικό που τους προβληματίζει. Οι σχέσεις, ήδη βεβαρημένες από τις ιδιόμορφες προσωπικότητες που τις απαρτίζουν, αρχίζουν να καταρρέουν με απόγειο το θάνατο του Bunny.
Δε θέλω να πω άλλα σχετικά με την ιστορία…Θέλω να τα ανακαλύψει ο κάθε αναγνώστης μέσα από τον υπέροχο λόγο της συγγραφέως, μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές χαρακτήρων και σχέσεων, μέσα από τα μάτια του Richard, μέλος της ομάδας, αλλά στην ουσία ποτέ απόλυτα αφομοιωμένος από αυτήν, παρατηρητής και σχολιαστής γεγονότων που σοκάρουν και προκαλούν. Ένα βιβλίο γεμάτο…Γεμάτο εικόνες, ήχους, ιδέες και συναισθήματα….Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Quotes

 

Booking Eat | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates